Датската Maersk е разпоредила няколко десетки контейнеровоза да пътуват през Суецкия

...
Датската Maersk е разпоредила няколко десетки контейнеровоза да пътуват през Суецкия
Коментари Харесай

Някои товарни корабни компании се завръщат в Червено море и Суецкия канал

Датската Maersk е разпоредила няколко десетки контейнеровоза да пътуват през Суецкия канал и Червено море през идващите дни и седмици, компанията съобщи в сряда, в още един знак, че световните корабоплавателни компании се връщат към маршрута , предава " Ройтерс ".

Най-големите корабни компании в света, в това число колосите Maersk и Hapag-Lloyd, , откакто йеменската въоръжена формация Хуси започна да нападна кораби по-рано този месец, прекъсвайки международната търговия.

Цената на акциите на Maersk падна с 5% до 13:30 GMT в сряда, отчасти обръщайки облагите от предходната седмица, защото връщането към по-кратките направления през Суецкия канал от пътуванията към Африка може да провокира промяна на цените на товарите.

Други корабни акции също се намалиха , в това число Hapag-Lloyd, който спадна с 6%, петролната танкерна група Frontline, която се намали с 5,3% и услугата за транспорт на коли Hoegh Autoliners, която беше с 3% по-ниска.

Maersk съобщи на 24 декември, че приготвя завръщане в Червено море както за пътувания в източна, по този начин и в западна посока, цитирайки за отбрана на плавателни съдове против офанзивите на хусите, само че даде малко детайлности.

Графикът остава обект на смяна въз основа на съответни проекти за деяние при изключителни обстановки, които могат да бъдат формирани през идващите дни, сподели компанията в сряда.

Френската компания CMA CGM също съобщи във вторник, че усилва броя на корабите, пътуващи през Суецкия канал.
 Дронове и детонации край транспортен съд в Червено море Обновена
Дронове и детонации край транспортен съд в Червено море

Инцидентът е на 50 морски благи западно от Ходейда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР